ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΨΩΡΙΑΣΗΣ 2023 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών Επιδέρμια γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης 2023, διεξάγοντας με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική δράση στην Αθήνα.

Ο εορτασμός της καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA), στην οποία την Ελλάδα εκπροσωπεί το Επιδέρμια. Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας ήταν «Πρόσβαση σε όλους», διεκδικώντας καλύτερη φροντίδα υγείας για όλους. 70 χώρες σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης. Το Επιδέρμια μετέφερε το μήνυμα στη χώρα μας διεκδικώντας απρόσκοπτη πρόσβαση στην υγεία για όλους.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης 2023, ο Σύλλογος Επιδέρμια υλοποίησε ενημερωτική δράση τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα. Μέλη και εθελοντές του Επιδέρμια μοίρασαν στο κοινό ενημερωτικό υλικό με το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, το κοινό απάντησε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο 4 απλών ερωτήσεων, με στόχο τη διερεύνηση της γνώσης του κόσμου για την Ψωρίαση.

Παράλληλα, αναρτήθηκαν post στα κοινωνικά δίκτυα του Συλλόγου για την Παγκόσμια Ημέρα, και διεξάχθηκε poll στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να εκτιμηθεί επιπρόσθετα ο βαθμός ενημέρωσης του κοινού για την Ψωρίαση. Η δράση υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών AbbVie, Amgen, Boehringer Ingelheim, LEO Pharma και Janssen.

Recommended Posts